FOTO: Trčili bosta dve, kapelj ne bo

FOTO: Trčili bosta dve, kapelj ne bo

-
0 415

Zemlja je suha in dežne kaplje bi bile dobrodošle, a vse kaže, da dve hladni fronti, ki sta v naši bližini, ne bosta ravno radodarni s padavinami, vsaj na JV Slovenije ne kaže na padavine. Prva fronta, ki je nekoliko bolj mokra, se razprostira nad italijanskim škornjem. Druga, bolj suha, pa je nekoliko bolj vzhodno od Slovenije. In kjer se prepirata dve, dežnih kapelj skoraj ni nikjer. In tako kaže tudi za nedeljo.

Po jasni noči se bo zjutraj najprej pooblačilo v Pomurju in Štajerskem, kjer bo zapihal severovzhodnik. Drugje bo še nekaj sonca. Jutranje temperature bodo okoli 5 stopinj, ob morju do 7 stopinj Celzija. V Planici  bo le okoli 2 stopinji nad ničlo. Čez dan pa bo vreme v Planici precej muhasto, tudi za letalce. In če je bila temperaturo v soboto 15 stopinj, bo v nedeljo čez dan le okoli 6 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo pooblačilo. Predvsem na Gorenjskem in Severnem Primorskem lahko pade nekaj malega dežja, morda liter ali dva na kvadratni meter, drugje bo večinoma suho. Zapihal bo vzhodnik, na Primorskem bo še pihala burja. Čez dan pa se bo povsod zjasnilo. Bo pa nekoliko bolj sveže, saj bodo dnevne temperature le okoli 10 oz. malce nad 10 stopinj Celzija.

V gorah bo pretežno oblačno, megleno, čez dan bodo nastajale snežne plohe. Popoldne pa se bo začelo jasniti. Pihal bo severovzhodnik. Temperatura na 1500 m bo okoli -1, na 2500 m pa okoli -5 stopinj C.

Potem pa nas v novem tednu čaka izredno vreme, saj bo jasno. Velja pa opozoriti, da bo marsikje v ponedeljek in torek nevarnost pozebe, saj se bodo temperature spustile pod ničlo (-1°C).  Prav v zadnjih dveh dneh so zacvetela nekatera sadna drevesa. Čez dan bo sončno in toplo. V ponedeljek do 16 stopinj, v torek do 21, v sredo pa že do 23 stopinj. Podobno kaže tudi za četrtek in petek.