FOTO: Triglavani z vrtom za spomine in čute

FOTO: Triglavani z vrtom za spomine in čute

-
0 100

Zaposleni na Območni enoti Novo mesto Zavarovalnice Triglav so izvedli prostovoljsko akcijo v Dislocirani enoti Doma starejših občanov Metlika, kjer prebivajo osebe z demenco. Pomagali so sooblikovati terapevtski vrt,namenjen druženju stanovalcev, njihovih svojcev, zaposlenim in drugim pri premagovanju težav, ki jih povzroča demenca.

Družbena odgovornost je ena od štirih glavnih vrednot Zavarovalnice Triglav. V okviru korporativnega prostovoljstva zaposleni v vodilni slovenski zavarovalnici pogosto del svojega prostega časa namenjajo izboljšanju kakovosti življenja celotne družbe. Terapevtski vrt bo tako 60 oskrbovancem doma pomagal ohranjati spomin in čute, namenjen pa bo tudi druženju. Zaposleni so uredili sadovnjak, posadili pet sadnih dreves in postavili visoko gredico za zelenjavo, kjer bodo stanovalci spomladi zasadili zelenjavo in zelišča.

Delo na vrtu bo pomembna pridobitev za stanovalce, ki večinomaizhajajo iz podeželskega okolja. »Stanovalcem želimo omogočiti izvajanje različnih vrst terapije na prostem. Aktivnosti, prilagojene zmožnostim starostnika, vplivajo na ohranjanje spretnosti, socializacijo in sprostitev. Neposredni stik z naravo ugodno vpliva na počutje in ohranja potrebo ‘biti koristen’. Hvaležni smo zaposlenim v Zavarovalnici Triglav, ki so pomagali izboljšati kakovost življenja stanovalcemnašega doma,« je povedala Stanislava Majerle, direktorica Doma starejših občanov Metlika.

Za kakovostnejše življenje

Edo Povhe, direktor Območne enote Novo mesto Zavarovalnice Triglav, je o akciji povedal: »Ko smo zaznali potrebo Doma starejših občanov Metlika po terapevtskem vrtu, smo se odločili, da bomo priskočili na pomoč in sodelovali pri njegovi izgradnji. S tem smo pripomogli h kakovostnejšemu preživljanjuprostega časa občanov v tretjem življenjskem obdobju. Veseli nas, da lahko s svojimi rokami in pridnim delom izboljšujemo življenja ljudi.«

Vračajo družbi

V Zavarovalnici Triglav si prizadevajo, da bi prepoznavanje in nudenje pomoči potrebnim postalo del vsakdana zaposlenih. V sklopu korporativnega prostovoljstva Zavarovalnica Triglav tudi letos že tradicionalno sodeluje s Slovensko filantropijo in Ameriško gospodarsko zbornico – AmCham Slovenija, ki pripravljata projekt »VRAČAMO DRUŽBI«.