FOTO: Tudi Dolenjci na Oktoberfestu

FOTO: Tudi Dolenjci na Oktoberfestu

-
0 340

Tudi letošnji Oktoberfest je poln obiskovalcev, ne glede na poostrene varnostne razmere. Tako kot vsako leto na največjem festivalu piva na svetu ne manjka tudi obiskovalcev z Dolenjske. Uroša nam je poslal nekaj fotografije prijetnega bavarsko-svetovnega druženja. Prijetno druženje se bo zaključil prihodnji ponedeljek, 3. oktobra.

Na prizorišču Theresienwiese so postavili kar štirinajst šotorov, od tega lahko samo v šestih šotorih postrežejo kar 12.000 obiskovalcev, v “manjših” šotorih pa sprejmejo od 8.500 do 10.000 ljubiteljev piva. Če pride do prezasedenosti, vsa prizorišča pod šotorskim platnom preprosto zaprejo. Kako močna je tradicija tega festivala pove dejstvo, da ima v določenih šotorih kar nekaj bavarskih družin že nekaj generacij “rezervirane” točno določene mize.

Lanski Oktoberfest je obiskalo 5,9 milijona obiskovalcev, kar je 400.000 manj kot leta 2014. Letos do 3. oktobra, ko bo konec prireditve, pričakujejo šest milijonov ljudi. Obiskovalci so lani popili tudi manj piva – 7,3 milijona litrov v primerjavi s 7,7 milijona litrov leta 2014.

Za liter piva je treba odšteti med 8 in 9 evrov, za vodo 6 evrov, za brezalkoholne pijače pa 6 do 7 evrov. Letos je na Oktoberfestu zastopanih šest pivovarn- Spaten, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu in Löwenbräu.