FOTO: Udeleženca nesreča ukradla denarnico? Dva pridržali

FOTO: Udeleženca nesreča ukradla denarnico? Dva pridržali

-
1 1026

Poročali smo o prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo ob 18. uri blizu Dobrniča. Vozilo s petimi osebami je zapeljalo s ceste in se večkrat preobrnilo. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani in so ju prepeljali v novomeško Splošno bolnišnico. V nadaljevanju pa se je zgodilo nedopustno dejanje. Po posredovanju vseh, ki so pomagali udeležencem v nesreči, je pomagala tudi novomeška vlečna služba Sint.

Ko je uslužbenec Sinta nalagal poškodovano vozilo, sta najverjetneje dva mladeniča, ki sta medtem sedela v kabini tovornega vozila, uslužbencu ukradla denarnico. Mladeniča sta zahtevala tudi nadomestno vozilo, kar jim je uslužbenec ugodil. Kmalu pa je uslužbenec vlečne službe ugotovil, da mu je nekdo ukradel denarnico. Mladeniča je prosil naj mu jo vrneta, vendar tega nista storila in lagala, da nimata denarnico. Voznik vlečne službe je podal na novomeški policiji prijavo kraje denarnice.

V tem času pa sta uslužbenčeva znanca v smetnjaku bolnišnice našla denarnico. Pred bolnišnico sta bila tudi mladeniča, udeleženca nesreče. Ko sta izvedela, da so denarnico našli, sta jo hotela vzeti iz smetnjaka, kar pa so jima preprečili. Novomeški policisti so se pripeljali na kraj dogodka in pridržali dva mladeniča. Denarja v denarnici ni bilo. Po naših neuradnih informacijah je bilo v denarnici več sto evrov. Dobrota je očitno res sirota.

O nesreči so z novomeške Policijske uprave sporočili:

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 21-letni voznik z območja Ljubljane vozil osebni avtomobil iz smeri Artmanje vasi proti Vrbovcem. Pri Artmanji vasi je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in zapeljal na travnato površino, kjer se je z vozilom prevrnil. V nesreči so se poškodovali trije potniki v vozilu (vsi z območja Ljubljane). Voznik ni bil poškodovan.

Huje se je poškodovala 29-letna potnica, 25-letna potnica in 28-letni potnik pa sta bila lažje poškodovana, 21-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola.

(foto: DNS in PGD Trebnje)