FOTO: Usodno trčenje, voznika iz Žužemberka bodo ovadili

FOTO: Usodno trčenje, voznika iz Žužemberka bodo ovadili

-
2 2978

S Policijske uprave Koper so sporočili, da se je ob 8.17 uri zgodila hujša prometna nesreča, na avtocesti med
Postojno in Razdrtim. Po prvih ugotovitvah je bilo v nesreči udeleženih pet vozil, od teh tudi avtobus in kombi.

V enem od osebnih avtomobilov je oseba umrla (po prvih podatkih gre za državljana Slovenije). V vozilu pokojnega je bil tudi pes, ki ga je že prevzela veterinarska služba.  Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti
trčil v zadnji del osebnega vozila Mazda. Za tem je pripeljal voznik Citroena berlingo, ki je zmanjšal hitrost in se pričel zaustavljati, za njim pa še voznik Chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost. Takrat pa je po
prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila Chevrolet, katerega je potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je odbilo desno izven vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo Chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno izven vozišča odbilo še kombi.

V nesreči je umrl 65-letnik iz Kranja, voznik Chevroleta. Ostali udeležnci, ki so so bili lažje poškodovani, so bili odpeljani v ZD Postojna oz. SB Izola na pregled.

Vozniku kombija, 51-letniku z okolice Maribora, sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnemu vozniku avtobusa iz Žužemberka pa kazenska ovadba.

Policisti so v sodelovanju z uslužbenci DARSa takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj ko je bilo možno odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so bila v najkrajšem času odstranjena in cesta ponovno odprta za ves promet ob 12.15 uri, je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi s PU Koper.

 

(foto: PU Koper)