FOTO: Uspešni novomeški gimnasti

FOTO: Uspešni novomeški gimnasti

-
0 46

Konec tedna se je v Mariboru odvijalo tekmovanje v moški športni gimnastiki za 35. pokal Športnega društva Center Maribor in 5. memorial Milana  Hrastovca. Dečki Gimnastičnega društva Novo mesto so tekmovali v mnogoboju na parterju, bradlji, konju z ročaji, krogih, drogu in preskoku. V močni konkurenci so pokazali, da so pripravljeni na novo sezono.  Lev Špes je tekmoval v OV 3 in zasedel  7. mesto. Luka Ilovar, ki je tekmoval v OV 2,  je bil 5. Največ točk je dosegel na preskoku in konju z ročaji.

V nedeljo je prav tako v Mariboru potekala moška in ženska mednarodna gimnastična tekma, Šalamunov memorial, ki je hkrati štela za državno prvenstvo v moški športni gimnastiki.  V mednarodni konkurenci  je nastopil Luka Bojanc.  Na državnem nivoju je v mnogoboju dosegel  drugo mesto. Prav tako je bil na državnem nivoju 2. na krogih, bradlji in drogu.

Maja Zaman, mlada tekmovalka GYM Novo mesto, je na preskoku prvi skok opravila z odliko, drugi ji ni uspel.  Bila pa je zelo zadovoljna z doseženim 10. mestom na parterju, saj je tekmovala v močnejši mednarodni konkurenci.