FOTO: Ustanovili Turistično in kulturno društvo Podgorje

FOTO: Ustanovili Turistično in kulturno društvo Podgorje

-
0 822

Ljubitelji Podgorja so v soboto, 11. novembra, v Brusnicah pripravili Martinovo druženje Podgorcev, s kostanjevim piknikom in pokušino novega vina, ob ustanovitvi Turističnega in kulturnega društva Podgorje, ki je letos potekalo pod geslom »PODGURCI PODGURCEM«.

Voditeljica programa Janja Gazvoda in predsednik društva Ivan Kralj sta obiskovalcem predstavila cilje, namene in vrednote društva ter poudarila, da le skupaj lahko ustvarjamo okolje, ki aktivno sodeluje, se povezuje, si vzame čas za prijatelje, se zna poveseliti, in ne zgolj nemo drveti po cesti življenja. V družbi dobrih prijateljev, z dobro hrano na mizi in dobrim vinom v vrču se je namreč vsake toliko pametno vprašati: Kdaj pa bomo živeli, se veselili, kaj lepega ustvarili, če ne sedaj? Podgorje je namreč prečudoviti raj na zemlji, ki ga bogatijo dobri, delovni in marljivi ljudje. Prav je, da sodelujejo in se povezujejo, predvsem pa, da eden o drugemu vedo več kot zgolj  to, kje kdo dela in kakšen avto vozi. S tem namenom so organizatorji prav vsakega izmed obiskovalcev povabili k uresničevanju ideje, ki bo zagotovo popestrila prevečkrat pust vsakdan Podgorcev.

Prijetno druženje so popestrili z blagoslovom mošta, pokušino novega vina, pečenim kostanjem in domačim prigrizkom, za najmlajše so pripravili ustvarjalne otroške delavnice, za ljubitelje kulture pa prijeten kulturni program, v katerem je s svojim govorom nastopil znameniti brusniški mačkon Timotej Medle, z recitacijami in pesmimi pa so se predstavile tudi učenke in učenec Osnovne šole Brusnice, Emma, Kim in David.

Zbrani so se zabavali dolgo v noč in kulturno nazdravljali ustanovitvi Turističnega in kulturnega društva Podgorje, predvsem pa Svetemu Martinu, ki je zaveznik Podgorcev in njihove prečudovite vinorodne doline pod Gorjanci.

(foto: T.D.)