FOTO: V avtu s polno droge

FOTO: V avtu s polno droge

-
0 405

Policisti Policijske postaje Ribnica so 29. 8. 2016, okoli 18. ure v naselju Karlovica ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila. V vozilu se je nahajala tudi 23-letna sopotnica. Med postopkom so policisti  v vozilu opazili teleskopsko palico, ki je po zakonu o orožju razvrščena med prepovedano orožje. V nadaljnjem postopku sta policista v našla tudi vrečko, v kateri je bilo več zavitkov alu folije z neznano belo in rjavo grudasto snovjo ter digitalno tehtnico.

Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo sta policista predmete zasegla in zoper osebi odredila pridržanje. S strani pristojnega sodišča je bila pridobljena odredba za hišni preiskavi, kjer so policisti zasegli prepovedano tudi drogo konopljo rastlino.

Skupno je bilo zaseženo 269,74 g kokaina, 148,23 g heroina in 114,4 grama konoplja – rastline. Teleskopska palica je bila vozniku zasežena in bo zoper njega uveden postopek pri prekrškovnem organu zaradi kršitve Zakona o orožju. Osumljenca sta bila z ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

(foto: PP Ribnica)