FOTO: V Brežicah bo SP v fitnesu in bodybuildingu

FOTO: V Brežicah bo SP v fitnesu in bodybuildingu

-
0 141

Na novinarski konferci v Brežicah so danes predstavili dogajanje prihajajočega IBFF Svetovnega prvenstva v fitnesu in bodybuildingu, ki se bo v tamkajšnji športni dvorani zgodilo že naslednjo soboto, 16. junija. Po besedah glavnega organizatorja, lanskoletnega svetovnega, evropskega in državnega prvaka v fitnesu, Mitje Petana, so na pomembno mednarodno tekmovanje trenutno prijavljeni tekmovalci iz 19 držav, sicer pa so prijave možne vse do dneva dogodka. Dogodek je namenjen profesionalnim in amaterskim tekmovalcem, najštevilčnejše tekmovalne skupine prihajajo iz Indije, Rusije, Italije, Madžarske in sosednje Hrvaške. Ne bodo pa manjkali tudi izjemni slovenski tekmovalci, med njimi Nina Adrovič, ki se je na nedavnem evropskem in državnem prvenstvu zavihtela na najvišja mesta. Tekmovanje se bo pričelo ob 10. uri zjutraj in sicer s fitnes kategorijami, ki zahtevajo manj razvito muskulaturo ter večjo simetrijo telesa in trajalo vse do spektakularnega večernega dela, ko bodo na oder stopili bodybuilding PRO tekmovalci.

Na današnji novinarski konferenci je bil prisoten tudi Tone Žibert iz Sevnice, ki bo najverjetneje najstarejši tekmovalec svetovnega prvenstva. Nekdanji telovadec je aprila dopolnil 80 let, svojo formo pa redno vzdržuje in v zadnjih mesecih nadgrajuje z zahtevnimi trenigi in pravilno prehrano. Dogodek je pozdravil in podprl tudi župan občine Brežice Ivan Molan.

Vabljeni, da naslednji konec tedna podprete okoli 200 fitnes in bodybuilding tekmovalcev iz vsega sveta. Vstopnice za ogled dogodka so na voljo na www.mojekarte.si.