FOTO: V Dnevnem centru zaključek s palačinkami

FOTO: V Dnevnem centru zaključek s palačinkami

-
1 332

V našem dnevnem centru smo za zaključek šolskega leta pripravili Palačinkijado. Pekli smo palačinke in jih na debelo mazali z marmelado, sladoledom in čokoladnim namazom. Dnevni center na OŠ Dragotina Ketteja deluje kot ena od dejavnosti, ki se izvajajo v okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, katerega cilj je vertikalna, celostna, dolgoročna podpora osebi s posebnimi potrebami, njegovi družini in strokovnim delavcem (ki jo varujejo, vzgajajo, poučujejo) od rojstva, v času šolanja in vse do vstopa na trg dela. Projekt izvajata konzorcijska partnerja OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj in OŠ Dragotina Ketteja, Novo mesto.

Dnevni center izvaja dodatno, celostno in strokovno podporo za uspešno šolanje učencev 8. in 9. razreda, srednješolcev in ostalih mladostnikov, ki si želijo biti pri svojem izobraževanju še bolj uspešni. V Dnevnem centru razvijamo učne in delovne navade, pomagamo si pri domačih nalogah, pri skrbi za samega sebe in razvijanju samostojnosti. Poleg tega izvajamo še socialne, razvedrilne, opazovalne igre, poslušamo glasbo, beremo,
likovno ustvarjamo, fotografiramo in spoznavamo mesto. Ob teh dejavnostih se veliko naučimo, hkrati pa se imamo res lepo.

Celoten projekt, ki je osnovan na osnovi razpisa MIZŠ »Mreža strokovnih institucij za podporo otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, je podrobneje opisan na spletni strani http://cspp.splet.arnes.si/.  Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vodja dnevnega centra: Nataša Jakše, prof.def.