FOTO: V enem dnevu iz Artič v Nerezine

FOTO: V enem dnevu iz Artič v Nerezine

-
1 379

V tokratni izvedbi trinajste “Odisejade Krško – Nerezine,” se je pet nadebudnih kolesarjev odločilo, da traso odvozijo, s štartom že od 3. ure dalje, ko mnogi še trdno trdno spijo 🙂 , v zgolj enem dnevu. Suvereno so odpeljali 275 km ter osvojili nekaj več kot 3300 višinske razlike. Vse to jim je uspelo opraviti v zavidljivih 10 urah ter 30 minutah kar je za tovrsten podvig, upoštevajoč postanke na mejnem prehodu ter okrepčevalnici v Delnicah ter postanek na trajekt zelo suveren rezultat.

Trasa je potekala na relaciji Artiče-Krško-Kočevje-Delnice-Krk- Cres-Nerezine. Izziva so se udeležili Bojan Čurič – dvanajsta udeležba, Damijan Zupanc – druga udeležba, Aljaž Bratkovič – prva udeležba, Simon Krejan – prva udeležba in prvič v zgodovini izzivov tudi kolesar iz sosednje Hrvaške, Silvijo Palić – Hale. Kot zanimivost: najmlajši udeleženec je bil Aljaž Bratkovič, star 18 let, najstarejši pa Silvijo Palič- Hale, ki jih šteje že 86.

Vsi kolesarji vam pošiljajo lepe pozdrave iz Nerezin – Bučanje ter vas hkrati vabijo, da se jim pridružite na 14. izzivu prihodnje leto! Zapisal Bojan Čurič