FOTO: V hudi nesreči ena oseba umrla, še tri poškodovane

FOTO: V hudi nesreči ena oseba umrla, še tri poškodovane

-
2 1320

Nekaj minut po 8.30, se je na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, še trije udeleženci nesreče pa so poškodovani.

Po prvih ugotovitvah policistov je 44-letni državljan Makedonije vozil osebni avtomobil znamke Audi, slovenskih registrskih oznak, v smeri proti Obrežju. Na mejnem prehodu Obrežje je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška
mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim udeležencem takoj priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije. Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev, je ženska zaradi
hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Policisti okoliščine še preiskujejo, o nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki se je udeležil ogleda, je sporočila Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Nm.

(FOTO: PU Nm)