FOTO: V Šentjerneju praznični koncert Pihalnega orkestra

FOTO: V Šentjerneju praznični koncert Pihalnega orkestra

-
0 96

Pihalni orkester Občine Šentjernej je tudi letos pripravil tradicionalni božično-novoletni koncert. Čarobni glasbeni večer se je zgodil v soboto, 16. decembra 2017 v Kulturnem centru Primoža Trubarja. V program so uvrstili različne glasbene žanre, od skladb iz klasičnega repertoarja za pihalne orkestre pa vse do lahkotnejših tujih in slovenskih skladb. V goste so povabili otroški pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Mojce Kruh ter mladih glasbenikov, ki so se zbrali na pobudo pihalnega orkestra, da bi nekoč tudi sami zaigrali kot del njihove tolkalske sekcije.

Prvič so skupaj nastopili: NIKA BLAŽIČ, GAL GIODANI, GAŠPER GIODANI, ALJA HUDOKLIN, GAL HUDOKLIN, MARKO KALIN, LOVRO KRALJ, JAKOB TOMIČ, JAN TOMIČ, GAŠPER RANGUS in NIKA ŽNIDARŠIČ. K sodelovanju so povabili Leticio Slapnik Yebuah, ki poučuje tolkala na novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine. S poukom so pričeli oktobra letos in se v tem kratkem času že naučili 2 skladbi s katerima so navdušili številno publiko. Tako je pihalni orkester zasijal v posebni luči. Nastopila je tudi pihalna sekcija orkestra. Dirigent Sandi Franko poučuje klarinet v glasbeni šoli, zato tudi ta izbira. Pihalni orkester je del izjemne zgodbe ob ubranih ritmih, spoštovanju tradicije godbeništva, ter skupne želje – širiti veselje in ljubezen do glasbe med ljudi. To so dokazali s koncertom. So društvo, ki sodi med ugledna kulturna društva z eno najdaljših in najbolj žlahtnih tradicij v naši občini.

Spomnimo se lahko, kako lepo je slišati kako godba slavnostno zazveni ob otvoritvah vseh večjih pridobitev, že ob rani zori na prvomajsko jutro kot že vrsto let, zazveni budnica v čast prazniku dela po občini in na Javorovici. Ne smemo pa pozabiti tudi prijetnega koncerta na prostem v času Jernejevega ter sodelovanje na tradicionalni Jernejevi povorki. V tem mesecu pa jih bomo lahko slišali igrati na drugem največjem prazniku v občini na Štefanovem v Dolenji Stari vasi.

Zbrane je ob zaključku nagovoril tudi predsednik orkestra Jani Selak, ki se je zahvalil vsem, ki jih podpirajo. Na koncertu so  izvedli tudi krst novih članov: Neža Rangus, Eva Luštek, Marko Blažič, Nika Blažič, Tjaša Blažič, Luka Hudoklin, Tina Božič, Ana Cimerman, Katja Škrbec, Ana Vahčič, Klavdija Jakše, Marko Kalin, Manca Judež in Teo Šinkovec. Želimo jim pogumno in uspešno igranje v orkestru. Pihalnemu orkestru Občine Šentjernej se zahvaljujemo za lep koncert, za dosedanje delo in naj bodo prihodnja leta, leta novih dosežkov, ljubezni do glasbe in igranja. Želimo jim še veliko lepih, čarobnih in živahnih tonov. Pihalni orkester se zahvaljuje Vinogradništvu Štemberger za penino, s katero so lahko nazdravili vsi obiskovalci po zaključku koncerta. Prijeto druženje z večerjo se je nadaljevalo v Gostilni Pri Jerneju.