FOTO: V Šentrupertu Med iskrenimi ljudmi

FOTO: V Šentrupertu Med iskrenimi ljudmi

-
0 212

KUD Ženski pevski zbor Šentrupert je minulo nedeljo v OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert pripravil 11. tradicionalni koncert. Letošnja tema koncerta je bila povzeta po skladbi Mojmirja Sepeta „Med iskrenimi ljudmi“. Koncert je povezoval Sašo Đukič. Poslušalci so uživali v poslušanju različnih priredb slovenskih popevk:

ŽIVLJENJE JE LEPO (T. Domicelj, prir. T. Pirnat), NE ČAKAJ NA MAJ (B. Lesjak, prir. A. Vodopivec), KO ZVONOVI ZAPOJO (A. Šifrer), MED ISKRENIMI LJUDMI (D. Velkaverh, prir. P. Županc), ZEMLJA PLEŠE (M. Sepe, prir. N. Dragar), DOBER DAN (D. Kocjančič, prir. T. Pirnat) in KAKO SVA SI RAZLIČNA (F. M. Ježek, J. Privšek).

Gostje večera, vokalna skupina Gorjanski spev, so s svojimi glasovi pobožali dušo poslušalcev z naslednjimi priredbami skladb: LUNCA (ljudska, prir. M. Ferlež, Lojze Slak), VRH PLANIN (Lojze Slak) in V HRAŠAH MAM PA TETKO (Slavko in Vilko Avsenik, prir. Niko Zlobko).

Zbor je nastal jeseni 2007, na pobudo nekaterih tedanjih pevk. V zboru jih trenutno prepeva 19, vsem pa je skupna ljubezen do petja in druženja.

Vsako leto v decembru organizirajo letni koncert, pojejo na raznih prireditvah v občini in zunaj nje in se redno udeležujejo območne revije odraslih pevskih zborov. Za zborom je že nekaj nastopov v tujini: na Hrvaškem, v Italiji – Pozdrav poletju v Samatorci in v Makedoniji – Festival Slovenija na Ohridu. Z velikim ponosom so leta 2012 ob prazniku občine Šentrupert pripravile koncert slovenskih ljudskih pesmi, katerih priredbe je posebej za zbor zbral in uredil etnomuzikolog Julijan Strajnar. Od leta 2009 je zborovodkinja Nataša Dragar, predsednica zbora pa že od nastanka Janja Grebenc. Do sedaj so imele preko 60 nastopov.

V oktobru 2018 so v snemalnem studiu Mars, pod vodstvom producenta Andreja Mežana, posnele svojo prvo avtorsko skladbo Tihi zvok kitare. Avtor besedila je Marko Grandovec, skladbo pa je uglasbila Patricija Županc.

Tudi v naslednjem letu bodo pevke s svojim petjem poskušale razveseljevati vsakogar, ki ima rad glasbo in z veseljem se bodo odzvale na povabila na nastop ob različnih priložnostih. Zahvaljujejo se vsem zvestim poslušalcem za bučne aplavze, gostom večera za prečudovito odpete pesmi, voditelju in sponzorjem, ki so prijetni pevski večer omogočili.

Velika hvala tudi zborovodkinji Nataši Dragar, ki pevke zbora vneto vodi v svet pevskih presežkov. (Janja Grebenc)