FOTO: V Sloveniji je Dr. Park,’sonce naših sončkov,’ ki hodijo!

FOTO: V Sloveniji je Dr. Park,’sonce naših sončkov,’ ki hodijo!

-
0 1132

V teh dneh se v Sloveniji mudi eden najboljših oz. najboljši kirurg za selektivno dorzalno rizotomijo (SDR). Ameriški zdravnik dr. Park, ki je v kliniki St. Louis v ZDA operiral že nekaj slovenskih malčkov s cerebralno paralizo, je v teh dneh službeno in prijateljsko do družin malčkov v Sloveniji.

O obisku izrednega strokovnjaka v Sloveniji, so nas obvestili starši otrok, ki ste jim prav Vi, bralci in ostali, pomagali z donacijami, da so se starši s svojimi malčki odpravili na operacijo k dr. Parku. In kar nas najbolj veseli je, da so vsi zadovoljni in da so ‘SONČKI’ po posegu zasijali. Namreč številni malčki s cerebralno paralizo se postavljajo oz. so že na svojih nogah, HODIJO!

S strokovnimi posegi je dr. Park poskrbel za lepšo prihodnost malčkov in njihovih staršev. Prav slednji so izredno navdušeni nad posegom in napredovanjem malčkov. S t.i. SDR operativnim posegom je dr. Park pri malčkih poskrbel za zmanjšanje spastičnosti in izboljšanje funkcionalnosti. Številni otroci pa so po operaciji samostojno shodili. S tem se je otrokom izboljšala tudi telesna drža.

V naši redakciji smo spremljali malega Nejca iz Kočevja, ki je bil na operativnem posegu pri dr. Parku. Po operaciji je mali Nejc pravi junak, ki napreduje, ki hodi! Morda za številne, ki nimamo težav s korakom, se nam zdi nenavadno, da ima korak takšno vrednost. Ja, ima. In kakšna je vrednost slednjega izvemo takrat, ko ga nimamo oz. ne moremo več narediti koraka.

Dr. Park je v ponedeljek v prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega centra Soča še enkrat pregledal vse male Slovence, ki jih je operiral v kliniki v Zda. Prav tako pa se je srečal še z nekaterimi malčki, ki jih bo v prihodnje operiral. Med njimi je tudi simpatična Zala iz Mirne Peči, ki se je včeraj spoznala z dr. Parkom. In Zala bo v ZDA odpotovala julija. Datum operacije je 29. julij.

Za Zalo še vedno zbiramo sredstva. Številni ste odzvali izredno. Že v nedeljo, 17. aprila, pa Vas Zala vabi na dobrodelni koncert, s številnimi glasbeniki, ki bo v dvorani Leona Štuklja.