FOTO: V Taboru Mojca letos že 800 otrok

FOTO: V Taboru Mojca letos že 800 otrok

-
2 226

V nedeljo se je v Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah pričel že 4. teden letošnjih Veselih angleških počitnic, v katerih se vsakič druži 200 otrok, starih 4 do 14 let, ki prihajajo iz vseh koncev Slovenije, pa tudi drugih krajev Evrope in Sveta.

Letos tabor praznuje 25-letnico. V tem času si je zaradi svojega programa in resnega dela pridobil status edinstvenega med slovenskimi organizatorji počitnic za otroke, pa tudi v Evropi mu ni enakega. Vsak teden tabor združuje mlade iz vsaj 60 slovenskih mest. Ena od posebnosti je tudi to, da se več kot 1000 otrok vrača v ta raj pod mogočnimi kočevskimi gozdovi.

Večina otrok in staršev je navdušenih nad programom in vsem, kar se otroci v tednu dni naučijo. Dopoldnevi so namenjeni angleškim delavnicam, ki so letos v znamenju planeta Zemlje, popoldnevi so rezervirani za športne dejavnosti, večeri pa dan zaključujejo z obilico smeha in zabave.

Letos so pri Mojci uspeli v tabor sprejeti več kot 300 otrok na brezplačne počitnice. Šestdeset otrok bo letovalo v akciji Pomežik soncu, 230 pa se je že udeležilo zdravstvene kolonije.

Kot zanimivost velja zapisati še to, da je prava legenda Tabora Mojca Janez Pavlin, ki že 25 let gradi, ustvarja in idejno vodi tabor. Vse to počne kot prostovoljec z namenom, da otroci čim bolj uživajo v tednu dni počitnikovanja, so še sporočili iz DPM Mojca.