FOTO: V Vel. Orehku zagorel ‘pod’

FOTO: V Vel. Orehku zagorel ‘pod’

-
1 2557

Okoli 17. 30 ure so ognjeni zublji zajeli skedenj v Velikem Orehku pri Stopičah. Ognjeni zublji so povsem uničil ostrešje. Po prvih neuradnih podatkih v požaru ni bil nihče poškodoval. Posredovalo je sedem prostovoljnih gasilskih društev in gasilci GRC Novo mesto.

Zagorel je gospodarski objekt velikosti 19×6 metrov. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Stopiče, Stranska vas, Podgrad-Mehovo, Lakovnice, Dolž, Mali Podljuben in Uršna sela so požar pogasili in odstranili okoli 50 kubičnih metrov uničene krme. Ostrešje in leseni del objekta je uničen. Gasilci PGD Stopiče so ostali na požarni straži do jutranjih ur.

Že ob 13.10 uri pa je zagorelo v Rožni ulici v Mirni Peči. Požar je izbruhnil v jedilnici in dnevnem prostoru stanovanjske hiše. Ogenj, ki je zajel leseno stensko oblogo, sedežno garnituro, leseno klop in del kuhinjskega elementa so pogasili gasilci PGD Mirna Peč, Globodol, Jablan, Hmeljčič in GRC Novo mesto. Gasilci so ožgane predmete iznesli iz prostorov in jih očistili, prezračili celoten objekt ter ga pregledali s termo kamero. Lastnika so zaradi vdihavanja dima na kraju pregledali reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.