FOTO: Vanessa Gole zlata na Nagaoki

FOTO: Vanessa Gole zlata na Nagaoki

-
0 192

V ljubljanski dvorani Tivoli je ta konec tedna potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v judu. Na pokalu, ki ga že štiriinpetdesetič v spomin na japonskega judoista Nagaoko, ki je svoje znanje razdajal tudi slovenskim judoistom, prireja Judo klub Olimpija, je nastopilo preko 600 tekmovalcev iz 53 slovenskih in klubov iz tujine.

Iz novomeškega Bushida je tokrat v kategoriji deklic do 12 let nastopila Vanessa Gole. V predtekmovanju je najprej gladko premagala Julijo Patljič iz Maribora in Ajdo Gašper iz JK Acron Slovenj Gradec ter se tako uvrstila v finale. Tam se je pomerila z izjemno kvalitetno Hrvatico Šejlo Škajlić iz JK Ura nage.

V začetku dvoboja je Hrvatica pritisnila na vso moč, da bi Vanesso fizično zlomila. Vanessa, ki je upoštevala vsa navodila trenerke Lee Jerman pa je s spretno borbo postopoma vzpostavila ravnovesje. Bolj se je bližal konec dvoboja, bolj je bila Vanessina nasprotnica utrujena in nervozna. Dvoboj se je nadaljeval v borbi za zlato točko. Tu pa se je izkazalo, da je Vanessa trenutno bolje fizično in psihično pripravljena od nasprotnice. Vanessa je v tretji minuti podaljška izvedla met tai otoshi za oceno ippon in se tako izjemno veselila ene svojih največjih zmag v karieri. Vanesa se je tako tudi revanširala Hrvatici Škaljićevi za poraz njene klubske kolegice Nike Krevs v lanskem finalu Nagaoke. (Metod Jerman)