FOTO: Vanessa, Lin in Jure v Zagrebu do brona

FOTO: Vanessa, Lin in Jure v Zagrebu do brona

-
0 142

Judoisti novomeškega Bushida Vanessa Gole, Lin Luzar in Jure Došen Balkovec bronasti. V Zagrebu je v soboto potekalo veliko tekmovanje v judu. V konkurenci 517 nastopajočih iz 34 judo klubov je nastopilo tudi pet tekmovalcem novomeškega Bushida.

V starostni kategoriji U12, do 38 kg, je odlično nastopil Lin Luzar. V petih dvobojih je moral premoč priznati le zmagovalcu Nikoli Hadži Veljkoviću. V borbi za 3. mesto je po podaljšku premagal domačina Iva Dragojevića. Jure Došen Balkovec je v kategoriji do 42 kg ravno tako osvojil 3. mesto. V borbi za medaljo je premagala Delišimunoviča iz Judo kluba Sakura. V kategoriji 34 kg je nastopil Mihael Pejašinović, ki pa žal ni uspel premagati nasprotnika v prvem krogu ter tako ostal brez popravne borbe.

V starostni kategoriji U14, do 38 kg, je Vanessa Gole najprej učinkovito z meti za ippon premagala Eleno Herceg in Marijo Marjanovič. V borbi za vstop v finale je po sumljivi sodniški odločitvi izgubila proti Niki Markulin iz Jastrebarskega, nato pa za 3. mesto premagala Nežo Mešiček iz Maribora.

V enaki starostni kategoriji je Miha Došen Balkovec v kategoriji do 42 kg premagal Matijo Huzjaka iz Pisarovine in osvojil 7. mesto. (Metod Jerman)