FOTO: Vrača se Balažič, Petrov in Jošilo ostajata

FOTO: Vrača se Balažič, Petrov in Jošilo ostajata

-
0 549

Po uspešno zaključeni sezoni v KK Krka, ki je  letos navduševal gledalce s svojo borbenostjo in željo ter tudi odličnimi rezultati,  že postavljajo temelje za naslednjo sezono.

»V prihodnji sezoni želimo izboljšati rezultate iz letošnje, kar pomeni, da ciljamo na uvrstitev  v zgornjo polovico 1. ABA  lige, in pa  na osvojitev  državnega prvenstva ali pokala,« je povedal predsednik KK Krka Andraž Šuštarič.

»Vodenje ekipe smo še naprej zaupali Simonu Petrovu, za katerega menimo, da se zelo hitro razvija v enega najboljših slovenskih trenerjev.  Večletno sodelovanje pa smo sklenili  tudi s statistično najkoristnejšim igralcem  sezone, 25-letnim Markom Jošilom, ki se je letos  dokazal  s svojim talentom in nepopustljivostjo na parketu.«

Intenzivni pogovori potekajo tudi z ostalimi igralci, pred podpisom pogodbe je tudi organizator igre, Paolo Marinelli.

»V pretekli sezoni je Krka začrtala pot, na kakšen način želi delovati in se razvijati. Zelo sem zadovoljen, da bom tudi v prihodnje del tega,« je komentiral dogajanje v klubu Simon Petrov.

Ljubitelje novomeške košarke pa bo  razveselila  novica, da se  v klub po šestih letih, ki jih je preživel v Turčiji, vrača  domačin Jure Balažič. Kot slovenski reprezentant  je nastopal na evropskih prvenstvih leta 2013 in 2015 ter na svetovnem prvenstvu leta 2014.  Jure, štirikratni državni prvak, je sporočil:  »Veseli me, da se po več letih tujine vračam domov, v svoj matični klub. Vem, da se vračam v ambiciozno sredino z dobrim trenerjem, dobrimi pogoji in urejenimi razmerami. Komaj čakam na začetek nove sezone.«