FOTO: Vseslovenski sejem pri Japu

FOTO: Vseslovenski sejem pri Japu

-
0 1234

V Prapročeh pri Temenici, v Šentvidu pri Stični, so je pri Gostilni pri Japu pripravili Vseslovenski sejem, kjer so na velikem prizorišču, pod šotori podjetja Inpro d.o.o. iz Lok pri Straži, razstavljali svoje artikle slovenski podjetniki. Poskrbljeno je bilo tudi za jedačo in pijačo in seveda zabavo.

Vseslovenski sejem je zaradi same razgibanosti lokacije edini te vrste v Sloveniji. Naj spomnimo, da organizatorji obujajo tradicijo iz leta 1140, ko je imel Šentvid pri Stični kar tri sejme letno. Kljub temu, da je leta 1360 avstrijski vojvoda Rudolf Habsburški sejme prepovedal in da je leta 1478 cesar izdal nekakšen patent, s katerim je Šentvidu odvzel vse tri sejme, se Šentvidčani niso dali in so se sejmi v kraju odvijali vse do druge svetovne vojne. Sejem bo zelo prijazen družinam, saj bo vsak dan od 14.00 do 17.00 v celoti poskrbljeno za naše najmlajše s šolanimi in priznanimi animatorji ob otroških igralih, med igralno animacijo bodo otroci lahko spoznavali tudi živali, jahali konje …

Še danes velja, da je sejmišče okolje za predstavitev novosti in izmenjavo koristnih informacij ter priložnost za mreženje obrtnikov, podjetnikov in končnih uporabnikov. Sejem je vsesplošni sejem in zajema širok spekter vseh dejavnosti, med katere sodi kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovina in prosti čas. Na sejmu se bo predstavilo 252 podjetij in obrtnikov, obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati in si ogledati novosti v ponudbi ivanških podjetij.

Sejem je za obiskovalce brezplačen, tako parkirišče kot vstop, organizator je poskrbel tudi za brezplačen prevoz z vlakom (v obe smeri) na izrednih linijah, iz Ljubljane in Novega mesta. Prav tako bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz od železniške postaje Radohova vas do sejmišča in nazaj. Čez cel dan in večer bo v prireditvenem prostoru (600 m2) pester program glasbe v živo, s priznanimi slovenskimi glasbeniki kot so Modrijani, ansambel Smeh, ansambel Blaža Hutevca, Veseli Dolenjci, ansambel Nalet, ansambel Pogum, Mambo Kings, Ines Erbus in še mnogi drugi. Celoten program dogodka lahko preverite na spletni strani organizatorja vseslovenskisejem.si.

(foto: Gašper Stopar/Občina Iv. Gorica)