V&F: Z nevihtami in ledenimi zrni v noč

V&F: Z nevihtami in ledenimi zrni v noč

-
0 2295

Če je bil svetel dneva na JV Slovenije še jasen, pa se je v večernih urah vremenska podoba nekoliko spremenila. Zapihal je okrepljen veter, zagrmelo je, švigale so strele. Prešla nas bo izrazita hladna fronta. ki poleg dežnih kapelj lahko prinese tudi manjša ledena zrna in na okoli 500 metrov tudi snežinke. Ledena zrna so padala na območju Uršnih sel, nam je sporočila Petra in poslal tudi fotografiji. Janez pa nam je odstopil video s sodro, ki je padala na območju Rakovnika na Dolenjskem. Nekaj snežin pa je že doseglo Štravberk nad Otočcem, nam je sporočil Ivan.

Ob 18.36 je pri naselju Gumberk, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja iz Novega mesta so drevo razžagali in ga odstranili.

Ponoči bodo padavine od severa povsod ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do okoli 6 °C.

V torek dopoldne se bo predvsem v zahodni, severni in osrednji Sloveniji razjasnilo. Čez dan bo na zahodu pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16 °C.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. V četrtek bo deloma sončno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. Veter bo oslabel. V petek bo spet bolj oblačno, a suho vreme. (ARSO)