FOTO: Za Braneta, PUNK za človeka

FOTO: Za Braneta, PUNK za človeka

-
0 1642

Življenje je lahko bogato, radoživo, uporniško, pa tudi nepredvidljivo, zahrbtno. Ena izmed legendarnih osebnosti slovenskega, dolenjskega uporništva političnim usmeritvam je tudi Brane Koncilija. Nekateri se ga med drugim  spomnimo kot uličnega prodajalca Mladine v Ljubljani. Lokacije so bile od ‘bavarca’ pa do ‘maxija,’ a vseeno se je vsak Dolenjec v Ljubljani, ko je videl Braneta, počutil doma, neodvisen, skoraj doma in pogumen. Ampak Brane je bil mnogo več kot podpornik Mladine. In drevi je bil imeniten večer punka v parku Breza.

Še posebej v času pred osamosvojitvijo Slovenije, je imela Mladina odločilno vlogo v ex-Yugi in seveda pri nas. In del te pomembne vloge je dopolnjeval tudi Brane, ki se v zadnjem obdobju sooča z levkemijo. Slednja je nepolitično realnost, ki nas lahko preseneti, ‘ošibi.’

In ker nam ni vseeno, Vas želimo povabiti na dobrodelni dogodek, kjer se bosta uporništvo, ki ga je žal premalo, in zdrava zavest, združili v srčnost sobivanja, za Braneta, ki je in bo vedno legenda dolenjskega in slovenskega punka, pri katerem so v Rumanji vasi pri Straži gostovali številni glasbeniki.

In ker je Brane po soočenju z boleznijo ostal brez najosnovnejših sredstev za preživetje, mu prijatelji želijo pomagati. Med odgovornejšimi je Pihalni orkester Krka iz Straže. Vabimo Vas v športni park Breza pri Straži, kjer se bo zgodil koncert z namenom, dobrim namenom.

(foto: Matej Cinac)