FOTO: Odličja za Bushido Nm in Judo klub Krško

FOTO: Odličja za Bushido Nm in Judo klub Krško

-
0 268

V Žireh je v soboto potekalo judo tekmovanje za pokal Žirov. Na tekmovanju ja nastopilo preko 400 judoistov iz 31 klubov iz Slovenije in Italije. V starostnih kategorijah U8 in U10 so nastopili tudi tekmovalci novomeškega judo kluba Bushido Mark Cvelbar, Rok Stojanović, Lin Luzar, Dušan Krbanjević, Vid Lipičnik, Aleksander Bernad in Jure Došen Balkovec.

V starostni skupini U14 so nastopili Vanessa Gole, Aleš Krevs, Miha Došen Balkovec in Jaša Pavlin. Aleš Krevs je najprej dva dvoboja odločil v svojo korist. V polfinalu in borbi za 3. mesto pa ni bil uspešen. 5. mesto ga ni povsem zadovoljilo. Vanessa Gole je gladko premagala Šerlahovo iz Olimpije, nato pa v polfinalu ni bila uspešna proti kasnejši zmagovalki Maji Mušič iz Oplotnice. V borbi za 3. mesto pa je učinkovito premagala nasprotnico. Miha Došen Balkovec je premagal enega nasprotnika, kar je zadostovalo za 7. mesto.

V starostni skupini U12 so natopili Mija Pavlin, Dušan Krbanjević, Lin Luzar in Tian Jerman. Najbolje se je odrezal Tian Jerman, ki je postal zmagovalec v kategoriji do 42 kg. Vse nasprotnike je premagal pred koncem dvoboja. V prvem dvoboju je že zaostajal za nasprotnikom, vendar izkoristil svoje znanje v parterju in nasprotnika obdržal v končnem prijemu. V nadaljevanju je Tian hitro, z meti za ippon premagal Goloba iz Oplotnice in Meciloška iz Bežigrada. V finalnem dvoboju ja Tian začel odločno. Nasprotnika Nejca Norčiča iz Olimpije Krmelj je poskušal vreči na met tani otoshi. Sodnik pa je tehniko dosodil napačno, saj je točke dosodil Norčiču, ki se je v navedeni akciji le branil. V nadaljevanju je Tian napadal še bolj odločno in Norčiča dvakrat vrgel ter zasluženo osvojil zlato medaljo.

Odločno je nastopil tudi Lin Luzar. V predtekmovanju je z ipponi premagal tri nasprotnike. V polfinalu je Lina s hitro akcijo presenetil Nejc Mihelič iz ŠD Tatami. V borbi za bronasto medaljo pa je Lin Luzar z ipponom premagal Vida Dobrinjo iz Kopra.

V starostni skupini U10 sta zmagovalca postala Mark Cvelbar in Jure Došen Balkovec. Bronast je bil Mihael Pejašinović. Vsi so nastopili odločno in pokazali zelo dobro borbe.

Med sedemletniki je nastopil Nejc Mohar. Premagal je dva nasprotnika, v finalu pa žal izgubil. Veselil se je srebrne medalje.  (Metod Jerman)

Zelo uspešni so bili tudi mladi judoisti Judo kluba iz Krškega.  V Žireh skupno dosegli 19 zmag in 12 porazov. Osvojili so tri zlate, tri srebrne in dve bronasti medalji.