FOTO: Streljanje pri Novem mestu in jama

FOTO: Streljanje pri Novem mestu in jama

-
4 4761

V nedeljo bo teden dni od streljanja v dolenjskih gozdovih pri Novem mestu. Kot smo prvi poročali je osumljeni 66-letni nekdanji podjetnik, doma z okolice Novega mesta, večkrat ustrelil v 45-letnega Novomeščana, ki okreva v bolnišnici. Ranjenega sta našla sprehajalca na Velike Slatniku. Medtem pa so policisti iskali storilca in ga kasneje pridržali. Kasneje so osumljenega s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja privedli pred preiskovalnega sodnika, kjer pa je osumljeni molčal. Sodnik je za 66-letnika odredil mesečni pripor. Poročali smo, da naj bi osumljeni žrtvi dolgoval večjo vsoto denarja.

Se pa v družbi vse glasneje govori oz. sprašuje od kod posameznikom toliko denarja, če vemo, da ne gre za uspešnega podjetnika, ali kaj podobnega.

Tudi zgodba osumljenega je zelo zapletena. Pred leti naj bi na Hrvaškem, v znanem turističnem naselju, ki ga še vedno upravlja slovensko podjetje, v kratkem obdobju prodal svojo počitniško hišo dvema kupcema. Vse pa naj bi bilo overjeno tudi pri hrvaškem notarju. Kupca nista vedela, da sta kupila in plačala za isto hišo. Sicer je imel predkupno pravico upravnik naselja, kar naj bi eden izmed izigranih kupcev izkoristil in prišel do hiše, medtem ko je drugi, ki je prav tako plačal za hišo ostal brez. Kljub vsemu je opeharjeni prek sodišč  poskrbel, da je dobil svoj delež, in sicer v Sloveniji.

Neuradno pa naj bi bila ta poteza osumljenega v streljanju tudi uvod v afero v turističnem naselju. Po preiskavi so hrvaški dacarji leta 2007 naselje zaprli. Eden izmed izigranih kupcev naj bi zadevo prijavil hrvaškim pristojnim organom. Ti so kasneje odkrili, da slovensko podjetje, ki je takrat upravljalo z naseljem ni plačalo za dober milijon dajatev. Tudi lastniki hiš v naselju so morali plačati določene stroške, odvisno od velikosti hiše oz. koliko ležišč premore hiša. Za štiri ležišča so tako morali plačati cca. 4.000 evrov. Kot je znano so v omenjenem podjetju zamenjali vodstvo in podjetje zdaj uspešno deluje.

Že v začetku tedna pa smo poročali, da se je nedeljski dogodek vsaj za enega izmed udeleženih v streljanju, začel že dopoldne in ne pozno popoldne, ko je bilo uporabljeno strelno orožje. Po naših informacijah je osumljeni v neposredni bližini dogodka v gozdu naročil izkop jame. Slednjo so izkopali z delovnim strojem in tudi lopato. Osebam, ki so to storile, pa naj bi osumljeni dejal, da bi želel v jamo dati stvari svojega pokojnega sina, ki se je pred leti tragično ponesrečil v prometni nesreči. Policisti so v temeljiti preiskavi odkrili tudi omenjeno jamo.