FOTO: Za praznik občine po Krki

FOTO: Za praznik občine po Krki

-
2 127

Kajak kanu klub Krka je v nedeljo, 27. maja 2018, uspešno izvedel že 42. rekreativni spust s kajaki in kanuji po reki Krki, ki že nekaj let poteka v sklopu projekta Kajakaške zveze Slovenije »Voda za vedno«. Letošnjega spusta se je udeležilo 247 rekreativcev.

Start je bil tako kot že vsa leta pri mostu na Krki, kjer sta udeležence nagovorila predsednik Kajak kanu kluba Krka Janez Piškur in podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Kot je dejal Smole je dolenjska krasotica reka Krka v zadnjem času še posebej turistično obiskana destinacija zaradi snemanja slovenske TV serije Reka ljubezni. Organizatorjem je ob zaključku izrekel vse čestitke, udeležencem pa zaželel predvsem varen spust in ponovno snidenje v naslednjem letu.

Po skupinskem fotografiranju so se ljubitelji rečnih brzic podali na 12 – kilometrsko traso proti Zagradcu, kjer jih je čakalo okrepčilo, nato pa so svojo pot nadaljevali vse do cilja. Po besedah organizatorjev je zadnja leta cilj podaljšan do konca vasi Poljane, ki že leži v sosednji občini Žužemberk. S tem so udeleženci spusta pridobili še en lep del brzic, rešili pa so se tudi prometne zagate povratka na Krko.

Po končanem spustu je sledil povratek na Krko, kjer je pri društvenem toplarju na Čukovini potekal kajakaški piknik in podelitev priznanj. (Gašper Stopar)