FOTO: Za prijetnejši vsakdan upokojencev in pohod

FOTO: Za prijetnejši vsakdan upokojencev in pohod

-
0 98

Na Novomeški cesti v Šentjerneju so članom Društva upokojencev Šentjernej slavnostno predali v uporabo nov večnamenski prostor. Dogodek je spremljalo veliko upokojencev, tudi člani in članice sosednjih društev upokojencev, ki so prišli na tekmovanje v pikadu in šahu. Prisotne sta nagovorila predsednik DU Šentjernej Marjan Bratkovič in župan Občine Šentjernej Radko Luzar. Po slavnostnem prerezu traku so tekmovalci pričeli s tekmovanjem v pikadu.

Društvo upokojencev Šentjernej pa je v torek na Javorovici pri spominskem hramu pripravilo že 12. pohod za dedke, babice in vnuke. Pohod je bil namenjen vsem generacijam, od najmlajših do najstarejših in je bil vključen v sklop prireditev ob občinskem prazniku Občine Šentjernej. Pohodnike, vnuke, starše, babice in dedke ter tudi člane sosednjih društev upokojencev, je najprej pozdravila Fani Gošte in predstavila
pohodniški dan.  Otroci so bili nadvse veseli, saj so jim starejši obljubili, da bodo med potjo srečali tudi kakšnega gorjanskega škrata, vile in druga prijazna pravljična bitja.