FOTO: Za uvod sezone pet medalj

FOTO: Za uvod sezone pet medalj

-
0 29

Na prvo tekmovanje v letu 2017 so se krški judoisti odpravili 14. januarja v Lendavo. Petčlanska odprava se je domov vrnila s tremi kolajnami. Čeprav si tokrat niso priborili zlata, so pridobili zlata vredne izkušnje, so sporočili iz kluba.

Srebrni sta bili Jasmina Hotič in Aneja Jeler, Ambrož Plevanč je bil bronast, Mojca Moškon in Matic Seher sta dosegla peti mesti.

Kar štirje tekmovalci so debitirali v višji starostni skupini. Najbolje se je odrezala Aneja Jeler, ki je premagala tri tekmovalke in izgubila le finalno borbo. V treh zmaganih borbah se je držala navodil in učenja, ki ga izvajamo na treningih. Proti četrti nasprotnici pa je zbranost popustila in je izgubila brez pravega odpora. Ambrož in Jasmina sta prikazala svoje standardne borbe. Oba se preveč zanašata na moč in premalo na uporabo pravilnega gibanja v borbi. Mojca se je proti svojimi nasprotnicami postavila malce preveč odločno in vihravo. Te so izkoristile njene neizdelane napade za izvedbo protimetov. Maticu manjka le malo več volje in želje po učenju ter odločnosti pri zaključku akcij.

V šoli juda trenira danes čez dvajset otrok. Res je, da najpogosteje omenjamo tiste, ki se udeležujejo tekmovanj. A vendar tudi drugi niso deležni nič manj pozornosti in se trudijo po svojih najboljših močeh, da se bodo enkrat tudi sami preizkusili na tekmovanjih. Vsako leto je skupina močnejša in homogenejša. Vedno več je najstnikov, ki so začeli trenirati v drugi športni disciplini, danes pa spoznavajo vrednost in pomen kakovostnega sistema dela, ki ga izvajamo v Judo klubu Krško. Mladi športniki vidijo judo kot pestro in zanimivo veščino, ki jim predstavlja koristno nadaljevanje športne poti, ki so jo začeli v nogometu, rokometu, gimnastiki, atletiki itn. Tako je tudi prav, ker le gibalno spretni ljudje, ki so v mladosti razvijali in se učili številnih gibalnih vzorcev ter bili izpostavljeni nenehnemu iskanju rešitev v nepredvidljivih situacijah, lahko ustvarjajo zdravo prihodnost našega okolja.
Rezultati:
U12

Aneja Jeler, 2. mesto (3 zmage, 1 poraz) -36 kg
U14

Jasmina Hotič, 2. mesto (1, 1) +63 kg
Ambrož Plevanč, 3. mesto (2, 2) -50 kg
Mojca Moškon, 5. mesto (1, 2) -52 kg
Matic Seher, 5. mesto (1, 2) -60 kg
Ivan Širola, Judo klub Krško