FOTO: Prečudovit dan z Zalo in prijatelji

FOTO: Prečudovit dan z Zalo in prijatelji

-
3 1009

Na Dolenjskem je bila prečudovita nedelja, polna srčnosti, iskrenosti in glasbe. S pozitivnimi mislimi in dejanji za deklico Zalo. V Športni dvorani Leona Štuklja je Vladka Vidic pripravila dobrodelni koncert za 10-letno deklico, ki ima cerebralno paralizo in bo julija odpotovala na operacijo v ZDA. V prijetno druženje je vse prisotne popeljal Občinski pihalni orkester občine Trebnje.

Bilo je lepo, nesebično. Seveda akcija še ni končana. Koncerta se je udeležil tudi Zalin sokrajan, nekoč vrhunski kolesar, Blaž Jarc, ki je z dobrodelnim kolesarjenjem že leta 2012 prvi opozoril na zbiranje sredstev za malo junakinjo. Že takrat je k akciji pristopilo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Do sedaj se je v vseh letih od vseh sredstev zbralo 21.151 €. Od zbranih sredstev se je porabilo za Zaline terapije in ortopedske pripomočke ter eno operacijo, ki je bila opravljena v Srbiji 11.115 €.

Do koncerta, ki je bil organiziran v nedeljo, 17. aprila 2016, je bilo na posebnem računu Območnega združenja RK NM 10.036 €. S koncertom se je zbralo 5.680 €, od zbranega papirja pa še 1500 €, torej je skupaj na računu 17.216 €.

FOTO: Za Zalo zbrali že več kot 19.000€

(Zala in Blaž Jarc)

Zalo bo konec julija operiral dr. Park, najboljši kirurg za posege t.i. SRD-selektivno dorzalno rizotomijo, ki bo Zali omogočil prve korake in še kaj.

Zakaj zbiranje sredstev? Po operaciji Zalo čakajo izredno drage terapije. Operacijo bo krila zavarovalnica, potne stroške in stroške bivanje pa bo morala družini kriti sama. Rehabilitacija po operaciji bo dve leti, po priporočilih strokovnjakov 5-krat tedensko po dve uri. Strošek terapij bo znašal minimalno 960 evrov mesečno.

Še enkrat hvala vsem, ki ste in še boste korakali z Zalo. Na koncertu je poleg vseh prekaljenih glasbenikov navdušil mali Tilen, ki ima Williamsov sindrom, ki je z ansamblom Pogum zapel dve pesmi. In velika hvala tudi vsem ostalim nastopajočim:
– Pihalni orkester občine Trebnje
-ans.PRVA LIGA
-ans.KORENINE
-ans. DOLENJSKI ZVOKI
-ans.AZALEA
-ans.RUBIN
-MARIJAN NOVINA
-Moški pevski zbor ROŽMARIN
-ans.FANTJE IZPOD LISCE
-ans.VESELI DOLENJCI
-ans.NEMIR
-NUŠA DERENDA
-ans.PETAN
-ans.NOVI SPOMINI
-ans.MLADI DOLENJCI
-ans.POGUM