FOTO: Zasegli ukradenega, obravnavali vlome, ilegalce

FOTO: Zasegli ukradenega, obravnavali vlome, ilegalce

-
0 471

Za policisti Policijske uprave Novo mesto je še en pester konec tedna.

V kraju Tržišče na območju Sevnice je v noči na 8. 6. nekdo z dvorišča podjetja odtujil dva soda z bronastimi opilki in štiri palice iz brona. Podjetje je oškodovano za 2000 evrov.

V petek je oškodovanec policiste obvestil, da je neznanec v zadnjem tednu ni v Golobinjeku vlomil v njegovo počitniško hišo in odtujil rotacijsko kosilnico.

V Šmalčji vasi je med 8. 6. in 9. 6. nekdo skozi okno vlomil v prostore podjetja in odtujil več prenosnih računalnikov. Škode je za okoli 1000 evrov.

Med 8. 6. in 11. 6. je nekdo vlomil garažne prostore izobraževalne ustanove v Trebnjem in odtujil rotacijsko kosilnico in škarje za obrezovanje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tri tujce, ki so nezakonito prestopili mejo Policisti so 8. 6. v jutranjih urah na avtocestnem postajališču Obrežje prijeli 40-letnega državljana Nemčije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal tri državljane Sirije, ki so pred tem na območju Posavja nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Tri državljane Sirije so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Med 8. 6. in 11. 6. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili 72 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine. Tujce so prijeli na območju krajev Učakovci, Bojanci, Preloka, Rakovec, Žuniči, Daljnje njive, Zilje, Gornji Suhor pri Vinici in Cerkvišče. Večino prijetih tujcev so policisti po policijskih postopkih že predali hrvaškim varnostnim organom, postopki s posameznimi tujci pa še niso zaključeni.

Zasegli ukraden Porsche cayenne

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 9. 6. na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom Porsche cayenne pripeljala 32-letna voznica iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osebnega avtomobila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil v letu 2017 ukraden v Franciji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

FOTO: Zasegli ukradenega, obravnavali vlome, ilegalce
Foto: PMP Obrežje