FOTO: Zlati priznanji za MePZ Pomlad

FOTO: Zlati priznanji za MePZ Pomlad

-
0 110

Mešani pevski zbor Pomlad, pod vodstvom umetniške vodje Alenke Podpečan, je v sobotonastopil na Mednarodnem tekmovanja zborov v italijanskem mestecu Sacile.

Tekmovalo je 16 zborov iz Italije, Češke, Romunije, Madžarske, Nemčije, Švedske in iz Slovenije. MePZ Pomlad smo tekmovali v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji s sakralno glasbo in kategoriji s folklorno glasbo. Za folklorni program smo pripravili pesmi Ne ouri, ne sejaj, Da lipa ma! Ke bej na je?, U Šmihelu no Kajžico mam in Dajte dajte. Nastop v ljudskem delu smo popestrili s koreografijo in se predstavili v narodnih nošah iz različnih delov Slovenije.  V drugi kategoriji smo v pomladniških uniformah predstavili pesmi Iubilate deo, Cantate domino, Jauchzet dem Herrn, alle Welt in Penas. Pomlad je slavila v folklorni kategoriji, prejeli so zlato priznanje in bili posebno nagrajeni za najboljšo izvedbo pesmi Radovana Gobca: Ne ouri, ne sejaj.

Novomeški zbor je prejel še zlato priznanje v kategoriji mešanih pevskih zborov. Bili so tudi nominirani za nastop v Grand Prix-u, kjer so predstavili pesmi Norveška poročna in Baba Yetu. Pomladniki so tako preživeli čudovit vikend, poln petja, dobre glasbe in druženja. Dokazali so, da so prava ekipa, ki poje s srcem in dušo. Na odru pa so potočili tudi kakšno solzico sreče in zadovoljstva. Čestitke