FOTO: ZMAGA MAJE VTIČ NA LJUBNEM, ROGLJEVA 3.

FOTO: ZMAGA MAJE VTIČ NA LJUBNEM, ROGLJEVA 3.

-
0 76
Zmagovalni skok Maje Vtič (foto: DNS)

Na prenovljeni skakalnici na Ljubnem ob Savinji, ki je s sneženjem dobila idilično podobo, so za popolno kuliso poskrbele vražje Slovenke. Prvič v karieri in na domači skakalnici je zmagala Dolenjka, Maja Vtič. Druga je bila Sara Takanaši in tretja Špela Rogelj. Slovenski uspeh so dopolnile še Katja Požun, ki je bila 8., mlada Nika Križnar 14., Urša Bogataj 16. in Eva Logar 21. Na Ljubnem ni Eme Klinec, ki nastopa na Olimpijadi mladih v Lillehammerju.

FOTO: ZMAGA MAJE VTIČ NA LJUBNEM, ROGLJEVA 3.

(foto: Klemen Zibelnik)

Po prvi seriji vodi Dolenjka Maja Vtič, ki ima 2 točki in tri desetinke prednosti pred odlično Japonko Saro Takanaši. Tretja je Avstrijka Chiara Hölzl, četrta pa Špela Rogelj. Odlično se je na svoji debitantski tekmi v svetovnem pokalu znašla 15-letna Nika Križnar, ki je osma. V finalu bomo videli tudi Katjo Požun (12.) in Uršo Bogataj (24.).

Urša Bogataj (83,0) je bila 8., Nika Križnar (84,5), ki prvič nastopa na tekmi svetovnega pokala, se je zavihtela na visoko 11. mesto, Katja Požun (81,0) je bila 14. in Eva Logar 17. Na tekmo je bila neposredno uvrščena Maja Vtič, ki v kvalifikacijah sicer ni nastopila. Na uradnem treningu pa je skočila kar 90,0 m, kar je trenutno najdaljši skok na prenovljeni skakalnici.

(foto: DNS)