FOTO: Županov sprejem za Roka

FOTO: Županov sprejem za Roka

-
1 352

Župan občine Mirna Peč Andrej Kastelic je sprejel našega tekmovalca in dobitnika bronastega odličja z minulega Evropskega prvenstva Roka Eršteta ter njegovega trenerja in predsednika društva Iztoka Vorkapića.

Sprejem je potekal v sproščenem in prijetnem vzdušju. Župan je v uvodu izrekel dobrodošlico obema ter povedal, da je občina Mirna Peč ponosna na svojega občana Roka Eršteta, ki je priboril prvo odličje s tako velikega tekmovanja, kar je v ponos občini in zanjo velik dosežek.

Obenem je župan izrazil podporo mlademu in perspektivnemu borcu v nadaljevanju športne kariere. Mirnopeška občina mu je namreč ob strani stala že v preteklosti in mu že drugo leto zaporedoma dodelila finančno nagrado za uspešnost. Na lanskoletnem Svetovnem pokalu na Tajskem, je osvojil odlično
5. mesto, ki ga je letos nadgradil z bronastim odličjem na Evropskem prvenstvu v elitnem A razredu.

Pogovor je potekal tudi na ravni sodelovanja matičnega Scorpion gyma in občine Mirna Peč ter morebitni skupni izpeljavi nekaterih športnih projektov, kar je v interesu športa , mladine, društva in celotne občine Mirna Peč. Predsednik društva in mednarodni predstavnik za tajski boks Iztok Vorkapić in dobitnik bronaste medalje Rok Eršte sta se županu Andreju Kastelicu zahvalila za povabilo in pozornosti, ki jo je občina Mirna Peč izkazala športniku ter doseženem rezultatu.

Iz kabineta župana, občine Mirna Peč so zapisali:
»Želimo vam, da bi bil tajski boks čim prej sprejet med Olimpijske športe in da bi na ta način
dobil veljavo, ki si jo zasluži, s tem pa tudi pravičnejše financiranje. Mi vsekakor računamo na
nadalnje uspehe Roka in ostalih tekmovalcev vašega kluba. V skladu z našimi zmožnosti pa
bomo poskušali pri tem tudi finančno ali kako drugače pomagati.«

Tekst: SCORPION GYM
Foto: Občina Mirna Peč, Nataša Rupnik