Fronta na JV zjutraj

Fronta na JV zjutraj

-
0 366

Ponoči se bodo padavine začele pojavljati na skrajnem severozahodu Slovenije, proti jutru pa bodo krajevne plohe in nevihte nastajale predvsem na Gorenjskem in Severnem Primorskem ter se hkrati počasi širile proti vzhodu. Na jugu in vzhodu bo do jutra še večinoma suho. Na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju bodo prve padavine okoli 6. ure.

Zaradi oblačnosti jutro ne bo hladno. Najtopleje bo ob morju, do 22 stopinj, na Goriškem bo 20. Bolj sveže bo na Gorenjskem, do 14 stopinj, medtem ko bo v večjem delu Slovenije okoli 17 stopinj Celzija.

Dopoldne bo deževalo predvsem na vzhodu Slovenije, na zahodu bo prehodno suho. Popoldne in proti večeru se bodo padavine na zahodu spet okrepile, medtem ko bo prehodno suho na vzhodu Slovenije. Zapihal bo SV veter, na Primorskem burja. Dnevne temperature bodo v notranjosti za okoli 5 stopinj nižje kot danes. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo do 28 stopinj. Nekoliko manj bo na JV Slovenije, do 25 stopinj.

Opozorila za nekatere ljubitelje gora očitno ne zaležejo. Tudi danes se je zgodilo nekaj nesreč. Nedelja ne bo primerna za izlet v gore. Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, s plohami in nevihtami. Sprva bo pihal JZ veter, ki se bo popoldne in zvečer obračal na SV. Nekoliko bo že hladneje kot danes, še hladnejši zrak pa nas bo dosegel v noči na ponedeljek.

Do ponedeljkovega jutra bo dež ponehal, dopoldne se bo že jasnilo. Burja bo najmočnejša v ponedeljek zjutraj, čez dan bo že slabela. Popoldne bo na nebu še nekaj oblakov, a dežja ne bo. Ogrelo se bo do 25 stopinj. V torek zjutraj bo nekaj megle po nižinah, ki pa jo bo sonce hitro pregnalo. Čez dan bo sončno in nekoliko topleje. Sončna in še nekoliko toplejša bo sreda, namerili bomo okoli 27, 28 stopinj, na Primorskem do 30.