FURS z nagradno igro deli, drugi zbiramo!?

FURS z nagradno igro deli, drugi zbiramo!?

-
0 273

Dvoličnost Slovenije. Številni ljudje priskočimo na pomoč tistim, ki potrebujejo sredstva za boljši jutri. Žal še nisem zasledil v medijih, da se je kdo spotaknil ob nagradno igro Finančne uprave. Morda ne, ker imajo takšne igre tudi v nekaterih ‘zahodnih’ državah. Ampak v teh državah je urejeno še kaj drugega. Nazadnje je Furs podelil več kot 30.000 evrov. Čigavih?

Nič narobe, če to nekdo počne s svojim denarjem. Kaj in kdo pa je Finančna uprava? Je to morda zasebno podjetje, ki razpolaga s svojim denarjem in med drugim sredstva za pomoč namenja nekomu, ki je v stiski? Ali je to morda kaj drugega? In Slovenci radi sodelujemo v nagradnih igra, je pa res, da tudi vedno priskočimo na pomoč ljudem v stiski. Sodelujte v anketi na naslovnici.

Vendar v Sloveniji se soočamo, da številni večkrat mesečno pomagamo ljudem, ki so v finančni in zdravstveni stiski. In o vseh teh primerih težko zasledimo prisotnost prej omenjene institucije, ki poziva z nagradno igro ‘Vklopi razum, zahtevaj račun.’ V svoji, torej naši davkoplačevalski-nagradni igri, pojasnjujejo, da so denarne nagrade kot spodbuda potrošnikom, ki naj zahtevajo in vzamejo ter preverijo račune.

In takrat ko pomagamo, smo prisotni medijski ljudje. Nič narobe in z veseljem. Torej, številni glasbeniki, radijski, televizijski voditelji, ki vse delamo z dobrim namenom, medtem ko pisarniških moljev na teh projektih ne zasledimo.

Prav tako se je v zadnjem času, očitno po preiskavah institucije, na prireditvah prikazal Sazas, ki s svojimi vsiljivimi transparenti, poudarja svojo prisotnost. Češ, ker organizatorju dobrodelnega koncerta ne bodo nič zaračunali. Vendar zahtevajo svojo medijsko pozornost. Zanimivo, na vseh dobrodelnih koncertih se glasbeniki odpovedo honorarju. Tudi številni donatorji ne želijo svojega transparenta, SAZAS pač.

Še pred leti pa je ta ista institucija vsakemu dobrodelnežu ‘zakasirala polno tarifo,’ pa čeprav je bila prireditev dobrodelna in je šel celoten izkupiček zgolj in samo ljudem, ki so potrebovali pomoč. Pred leti sem se o t.i. opustitvi zaračunavanja SAZAS-a pogovarjal s takratno kulturno ministrico o milejšem pristopu institucije. Slednja ni uspela nič narediti. Oziroma je bila povsem nemočna.

Številni slovenski davkoplačevalci smo in vedno bomo znali pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. In v takšnih primerih nam je povsem vseeno, kdo je kakšne barve (če sploh je) oz. politične barve. Prav tako je nepomembno, ali si javni-državni oz. uslužbenec pri zasebniku oz. zasebnik.

Moje izkušnje so takšne, da pomagam in da se akcija pomoči izpelje učinkovito in čim hitreje, brez administrativnih oz. birokratskih zavornikov, moralistov.

Z veseljem bom še naprej pomagal ljudem, ki pomoč potrebujejo, pa čeprav mi je marsikdaj odveč. Saj veste, vikendi, prazniki,,,, To najbolje veste Vsi, ki delate tudi ob vikendih in za praznike, petke in svetke in seveda vsi moji somišljeniki, ki nesebično priskočite na pomoč. Nam vsem je jasno, če MI NE BOMO, NE BO NIHČE!
Moj in delavnik številnih, ki imamo posluh za pomoč, je vsak dan, cel dan. Torej, 24/7, za razliko mnogih pisarniških, ki so vsak vikend, kaj šele za praznike na t.i. prostosti. Čeprav so tudi Oni davkoplačevalci.

In, če lahko v tem mojem monologu slovenskega blefa-socialno urejene države dodam še tole:
‘FURS in Vlada RS, vse moje obveznosti do države so mesečno poravnane. In kot državljana Slovenije, ki vsak mesec najmanj dvakrat do trikrat, štirikrat….v vsakem primeru več kot Vi, pomagam ljudem v takšni in drugačni stiski, Vas sprašujem o ogabni in nezaslišani nagradni igri, ki si jo privošči FURS. S čigavim denarjem že? Oziroma, ali ne bi ta sredstva raje namenili ljudem, ki jih res potrebujejo?

Kot laik sem prepričan, da gre v Fursovi nagradni igri za Naš denar, denar davkoplačevalcev. Omenjeno nagradno igro razumem zgolj in samo za še en slovenski nadzor več. Morda si FURS v bodoče omisli še kakšno igro, ki bo še bolj družinska, še bolj neposredna, v kuhinji, dnevni sobi, spalnici, …. Vse za biznis oz. še bolj podroben nadzor?

Številni, ki nam ni odveč podpreti ljudi, ki pomoč potrebujejo, pogrešamo prav ‘radodarnost’ državnih institucij, ki delijo naš denar, med nas. Ob takšnih igrah je očitno, da denarja ne manjka.