Ga bo do pol metra?

Ga bo do pol metra?

-
0 993

Velja, da je zelo nehvaležno napovedovati centimetre, ampak vse kaže na obetavno informacijo za ljubitelje belih strmin in žičničarje. V teh dneh smo že omenili, da bo v hribih belo oz. da lahko zapade do četrt metra snega. Ampak, ko smo danes malce pogledali nekatere vremenske izračune in modele, kaže da bo snega še več oz. lahko od srede zvečer pa do petka po hribih oz. gorah zapade tudi več kot pol metra snega. Več centimetrov naj bi se nabralo na območju Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp. Nekoliko manj pa na območju Pohorja.

Zajetna pošiljka snega naj bi prekrila vsa visokogorska smučišča, prav tako tudi smučišča na Pohorju. Torej belo bo vse od Kanina, do Vogla, Krvavca, Rogle… Seveda, po nižinah bo deževalo.

V gorah bo v sredo oblačno, ponekod tudi megleno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa se bodo pojavljale padavine, nad okoli 2000 metri bo snežilo. V noči na četrtek se bo meja sneženja spuščala. Sprva bo pihal šibak severni veter, ki bo sredi dneva obrnil ponovno na južno smer. Temperatura na 1500 m bo okoli 5, na 2500 m pa -1 stopinja C.

V sredo bo pretežno oblačno, na Primorskem sprva delno jasno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa bo v severni Sloveniji pričelo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj C.

V četrtek bo oblačno in deževno, ob morju bodo tudi nevihte. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine, v severni Sloveniji lahko tudi nižje. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Do petka zjutraj bo dež ponehal, najpozneje v vzhodni Sloveniji. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno in povečini brez padavin.