Gajserju še druga zmaga in skupno vodstvo

Gajserju še druga zmaga in skupno vodstvo

-
0 122

Motokrosisti so ta konec tedna v Argentini, kjer je aktualni svetovni prvak, Tim Gajser, odlično nastopil. Gajser je bil najboljši v kvalifikacijah in dobil prvo vožnjo. Gajser pa s svojo Hondo ni popustil tudi v drugi vožnji oz. peti v sezoni in zmagal. Drugi je Gajserjev ekipni kolega Rus Bobryshev, ki je za Gajserjem zaostal za dobrih 5 sekund. Tretji je Belgijec Van Horebeek, ki je Timom zaostal za slabih 7 sekund. Tim je vodstvo v skupnem seštevku prevzel že po prvi vožnji, z drugo pa je to še potrdil. Po petih vožnjah (od 37) ima Gajser 10 točk naskoka pred Italijanom Antoniem Cairolijem in 15 točk prednosti pred Desallejem.

Pred tem…

Tim si je vodstvo v skupnem seštevku pripeljal že s prvo vožnjo, z drugo pa a. Ob 20. uri se je začela še druga vožnja. Tim je prvo dobil suvereno. Tudi v drugi vožnji je trenutno vodilni. Takoj za naši voznikom je Belgijec Van Horebeek, tretji je Gajserjev ekipni kolega Rus Bobryshev.

Gajser je bil najboljši v kvalifikacijah razreda MXGP.  Z odlično predstavo pa je Gajser nadaljeval tudi na prvi vožnji, kjer je slavil. Gajser je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Druga vožnja se bo začela ob 20. uri po slovenskem času.

Gajser je za več kot sedem sekund ugnal drugouvrščenega Belgijca Jeremyja Van Horebeeka, tretji pa je bil z dobrimi desetimi sekundami zaostanka njegov rojak Clement Desalle.