Gregorinova pozitivna na OI v Vancouvru?

Gregorinova pozitivna na OI v Vancouvru?

-
0 331

Mednarodna biatlonska zveza je sporočila, da so v B vzorcu naše biatlonke Teje Gregorin iz olimpijskih iger v Vancouvru našli sledi prepovedanih substanca. Kakšna kazen bo doletela našo biatlonko bo disciplinska komisija odločala konec novembra. Gregorinova je začasno suspendirana z vseh mednarodnih tekmovanj.

Po podatkih Mednarodne biatlonske zveze je bil pozitiven vzorec, ki so ga biatlonki odvzeli po tekmovanju na olimpijskih igrah v Vancouvru 6. in 7. februarja leta 2010. v vzorcu B so našli sledi prepovedanega GHRP – 2 metabolita. Disciplinska komisija bo o kazni odločala konec novembra.

Krovna slovenska smučarska zveza je sporočila: 

Obvestilo za medije v zvezi z domnevno kršitvijo protidopinških pravil Mednarodnega olimpijskega komiteja na ZOI Vancouver 2010

1. Smučarska zveza Slovenije ima ničelno toleranco do kršenja protidopinških pravil in v postopku v celoti sledi navodilom in protidopinškim pravilom vseh institucij.
2. Smučarska zveza Slovenije (SZS) v zvezi z domnevno kršitvijo protidopinških pravil Teje Gregorin, ki so posledica nadaljnjih testiranj vzorcev odvzetih na ZOI Vancouver 2010 sporoča:
3. Mednarodni olimpijski komite (MOK) je na podlagi 5. člena Protidopinških pravil MOK, ki so veljala na ZOI Vancouver 2010 in na podlagi člena 6.5 Svetovnega protidopinškega kodeksa (Kodeks) izvedel nadaljnja testiranja vzorcev odvzetih na ZOI Vancouver 2010.
4. Vzorci odvzeti pri športnici Teji Gregorin so kazali nasprotno analitično ugotovitev, zaradi česar obstaja sum kršitve protidopinških pravil.
5. Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je zaradi navedenega na podlagi člena 7.11.1. njenih pravil 4.10.2017 uvedla začasno izločitev iz vseh tekmovanj pod okriljem IBU do odločitve, ki jo bo sprejela disciplinska komisija MOK .
6. Ravno tako je SZS na podlagi svojih pravil in pogodbe 5.10.2017 športnico začasno suspendirala.
7. Športnica ima na podlagi 8. člena Kodeksa pravico do poštene obravnave v razumnem roku pred nepristranskim obravnavnim senatom, ki ga oblikuje MOK.

Zaradi spoštovanja pravil in interesa preiskave domnevnega kršenja protidopinških pravil, Smučarska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije in Slovenska antidoping organizacija ne morejo posredovati nikakršnih podrobnejših informacij.