Hribar zmagal, Cvetku ni uspelo

Hribar zmagal, Cvetku ni uspelo

-
0 33

Na 59. evropskem prvenstvu za mladince v zagrebški Dvorani športov so se začeli tudi boji v konkurenci posameznikov.

Medtem ko najboljši igralec NTK Krka Darko Jorgić še počiva, sta v boje krenila Hribar in Cvetko. Peter Hribar je očitno v zelo dobri formi. Upamo, da tako ostane do konca prvenstva. V dvoboju proti  Muccioliju je bil zanesljiv, saj ga je dobil gladko s 4:0 (9, 7, 7, 9).

Nekoliko nas je presenetil poraz Tilna Cvetka, ki se je pomeril s Pavliashvilijem. Trikrat je povedel, kar ni zadostovalo za končno zmago. Rezultat 4:3 pove vse. Tilen je začel dobro (9:11), a mu ni uspelo dobiti tudi drugega niza, kjer je odločala boljša zbranost (15:13). V tretje je bil znova boljši (6:11), četrtega je izgubil (11:8), da bi mu uspelo dobili z 8:11 peti niz. V šestem smo gledali maratonski set, ki ga je znova na razliki dobil nasprotnik (17:15), ki je v odločilnem nizu zaigral zelo dobro in ga dobil 11:9.

Jutri se Peter Hribar ob 9.45 pomeri s Srbom Nikolo Marinkovičem, ki ga je v ekipni tekmi s 3:2 premagal Tilen Cvetko. Napovedi so nehvaležne, saj gre za zelo dobrega srbskega mladinca, a po prikazani igri bi moral Peter Hribar doseči novo zmago.