Hrvat s Srboma v prtljažniku

Hrvat s Srboma v prtljažniku

-
0 133

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 116 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 337 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 23 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so 8. 10. med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v državo v prtljažniku osebnega avtomobila hrvaških registrskih tablic našli skrita dva državljana Srbije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

KRŠITELJA PRIDRŽALI

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti 8. 10. zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

VLOMI IN TATVINE

Na Florjanski ulici v Sevnici je med 3. 10. in 7. 10. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V kraju Gazice v okolici Brežic je v zadnjem tednu dni neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je televizijski sprejemnik in glasbeni predvajalnik in lastnika oškodoval za 500 evrov.