Huda nesreča, dva v kritičnem stanju

Huda nesreča, dva v kritičnem stanju

-
0 1582

V Ljubljani se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bile poškodovane štiri osebe. Dve osebi, stari 20 in 24 let, sta v smrtni nevarnosti. Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost v ovinku po klancu navzdol. Nihče od potnikov ni bil pripet z varnostnim pasom.

Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je za zdaj še neznani voznik osebnega vozila znamke Renault megane scenic vozil po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Fužin proti Zalogu. Na delu ceste, kjer vozišče poteka v dolg levi nepregledni ovinek po klancu navzdol, pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, katero je zdrselo  preko vozišča Zaloške ceste na travnat nasip in nato silovito trčilo v betonski steber nadvoza železnice, kateri poteka nad voziščem Zaloške ceste.

Po trčenju sta dve ose ostali ukleščeni v vozilu, ter sta bili z tehničnih posegom PGB Ljubljana rešeni iz vozila, medtem ko sta dve osebi padli iz vozila. Glede na do sedaj zbrana obvestila nihče ni uporabljal varnostnega pasu.

20-letnik in 24-letnik sta v nesreči utrpela hude telesne poškodbe (njuni življenji sta ogroženi), 24-letnik in 34-letnik pa sta utrpela lažje poškodbe. Vsi so bili odpeljani v KC Ljubljana.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo predvsem v smeri ugotavljanja dejanskega voznika, ki naj bi vozil v času nesreče, je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.