Hudoklinu opravičilo Pavliča in Hudoklina

Hudoklinu opravičilo Pavliča in Hudoklina

-
0 1221

Na Okrožnem sodišču Novo mesto je bil narok v zadevi nekdanjega šentjernejskega župana, Franca Hudoklina, ki je zaradi blatenja dobrega imena, še v času županovanja, tožil občinskega svetnika Alberta Pavliča in sedanjega direktorja občinske uprave, Sama Hudoklina. Po dobrih dveh urah se je narok zaključil z opravičilom. Pavlič in Samo Hudoklin sta se opravičila Francu Hudoklinu in tako priznala, da sta presegla mejo zakona.

Verjetno se še spomnite vroče krvi v deželi petelina. Komunalni prispevek in kanalščina sta v občini Šentjernej leta 2013 poskrbela, da so nekateri Šentjernejčani odšli na ulice in glasno protestirali. Takrat so tudi dosegli svoje – nižjo odmero komunalnega prispevka. Pri tem sta bila ključna Pavlič in S. Hudoklin.

Franc Hudoklin oz. tožilstvo jima je namreč očitalo kazniva dejanja obrekovanja in razžalitve. Oba sta občane o svojih aktivnostih seznanjala tudi z letaki. Sodišče je moralo presoditi ali sta pri pisanju in blatenju tedanjega župana presegla meje zakona. Župan je namreč oba ovadil, tožilstvo pa je prevzelo uradni pregon, saj gre za sum razžalitve in obrekovanja uradne osebe.

Oktobra 2014 Pavlič in S. Hudoklin krivde nista priznala. Franc Hudoklin pa je takrat vložil tudi premoženjskopravni zahtevek, a tokrat je zadeva zaključena in tudi Franc Hudoklin ne zahteva prej omenjenega zahtevka.