Huje poškodovana sopotnica in kolesar

Huje poškodovana sopotnica in kolesar

-
0 726

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, prometno nesrečo z
lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Potnica v vozilu hudo poškodovana

Nekaj po 10. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh avtomobilov v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 62-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 81-letnemu vozniku. V nesreči se je huje poškodovala 84-letna potnica v vozilu povzročiteljice.

V nesreči huje poškodovan kolesar

Prav tako v Brežicah se je v prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 17.30, hudo poškodoval kolesar. Po prvih ugotovitvah policistov je mladoletni kolesar prečkal cesto na prehodu za pešce, ko je vanj trčil
84-letni voznik, ki naj bi kolesarja spregledal. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico, okoliščine nesreče pa policisti še preverjajo.

Vlom

V Črnomlju je v večernih urah neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je sef z denarjem, dokumenti in nakitom in lastnika oškodoval za okoli 15.000 evrov.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Črnomlju in v Dragah pri Sinjem vrhu izsledili in prijeli državljana Maroka in sedem državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.