FOTO: ILKA ŠTUHEC IMA SMUKAŠKI GLOBUS

FOTO: ILKA ŠTUHEC IMA SMUKAŠKI GLOBUS

-
0 127

Ilka Štuhec se je v Aspnu spustila po strmini zadnjega smuka in ga uspešno presmučala, saj je postavila najboljši čas in zabeležila že sedmo letošnjo zmago v svetovnem pokalu. Ilka Štuhec je prva Slovenka, ki je osvojila mali kristalni globus v smukaški razvrstitvi. Ilka je nastopila s številko 1. Drugo mesto v smukaškem seštevku je osvojila Italijanka Sofia Goggia in tretje Švicarka Lara Gut. O slovenski šampionki pa izredno spoštljivo poročajo tudi tuji mediji. Med drugim je avstrijski ORF v naslovo zapisal, da je bila Ilkina osvojitev globusa prepričljiva in na zadnji tekmi v sezoni brez konkurence. V spletni anketi na naslovnici Vas sprašujemo, če ste verjeli v takšen uspeh Ilke, ki ga je uprizorila oz. dosegla v tej sezoni.

Edina tekmica, ki bi ji lahko ogrozila osvojitev globusa, je bila Italijanka Sofia Goggia, ki pa je s številko 3. za dobro sekundo zaostala za vrhunsko Mariborčanko in je trenutno na tretjem mestu. Druga je Američanka Lindsey Vonn, ki za Ilko zaostaja za 66 stotink. To je Ilkin drugi mali globus, potem ko je pred tedni osvojila kombinacijskega.

Pred tem…

Štuhčeva ima pred finalnim smukom 97 točk prednosti pred drugouvrščeno Italijanko Sofio Goggio. Mariborčanka je bila na treningih odlična, na drugem je bila skoraj sekund pred vsemi, tako da ji prvi slovenski smukaški globus le stežka spolzi iz rok.

Na štartni listi je 20 tekmovalk, točke pa jih dobi prvih 15. Odločitev bo padla precej hitro, saj ima Štuhčeva številko 1, Goggia pa 3. Če bo Italijanka v cilj prišla za Slovenko, bo Štuhčeva lahko že začela slaviti. Za Goggio šteje le zmaga, Ilka pa mora biti uvrščena po 15. mestu ali pa odstopiti.

(foto: sloski)