ILKA SVETOVNA PRVAKINJA

ILKA SVETOVNA PRVAKINJA

-
0 295
ARE,SWEDEN,10.FEB.19 - ALPINE SKIING - FIS Alpine World Ski Championships, downhill, ladies. Image shows Ilka Stuhec (SLO). Keywords: Stoeckli. Photo: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu v AAreju spet postala svetovna prvakinja v smuku in ponovila pravljični St. Moritz. Srebrna je bila Corinne Suter, bronasta Lindsey Vonn.

Ilka je prva alpska smučarka po 30 letih oziroma Švicarki Marii Walliser, ki je ubranila naslov v kraljevski disciplini.

Ilka Štuhec je po medaljo odšla s startno številko 9. Začela je fantastično in imela že po prvem vmesnem času skoraj pol sekunde prednosti. Vrhunski nastop se je nadaljeval iz metra v meter, izjemno pa ji je uspel tudi ključni spodnji del proge in zadnji zavoji. Ciljno črto je prečkala z 0.49 sekunde prednosti, a na vrhu je bilo še nekaj odličnih tekmovalk.

Avstrijka Ramona Siebenhofer je bila hitra v zgornjem delu, a se je slabše odrezala v nadaljevanju in tako ostala izven boja za odličja. S številko 19 je nato startala Švicarka Corinne Suter in prikazala izjemno vožnjo, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da Štuhčevo potisne na drugo mesto. Ob njenem imenu se je izpisala številka +0.23, s čimer se je uvrstila tik za našo tekmovalko.

(foto: GEPA)