Inšpektor bo delal, kaj pa ‘kreativci’ izobraževanja in cerkev?

Inšpektor bo delal, kaj pa ‘kreativci’ izobraževanja in cerkev?

-
0 1044

Ne morem verjeti, ali pač, da je ena izmed glavnih oz. prvih vesti osrednjih informativnih oddaj, tudi nacionalnega Dnevnika, vest, da je minister za šolstvo predlagal razrešitev glavnega šolskega inšpektorja, ker z delom inšpektorata ni zadovoljen. Napovedal je sistemske spremembe. In prav slednje so bolj pomembne kot odstavitev inšpektorja, ki bo še naprej zaposlen na t.i. šolskem ministrstvu.

Prav sistemske spremembe pa so Ključne, o katerih je med drugim prav med krompirjevimi počitnicami oz. prazniki nacionalka naredila odlične prispevke in kjer so s sogovornikom, ravnateljem osnovne šole, obdelali nemogoče in pretirane teste nacionalnega preverjanja, na katerih bi padli številni izobraženi, da o večurnih domačih nalogah šolarjev (in seveda staršev) ne govorimo.

Ob vsem tem kopičenju prehitrega balasta otrokom, se ne morem izogniti cerkvi, ki naj bi sicer deloval neodvisno od države, a se tudi božji pastirji podajajo v misijo nemogočega in nedopustnega, saj otroci, ki obiskujejo verouk, prav tako domov nosijo domače naloge, ki prav tako niso skromne.

In potem se učitelji telesne vzgoje in strokovnjaki za prehrano čudijo o zdravju naše mladine. Tako radi se spogledujemo s tujino, z dobrimi praksami, a nam to očitno ne gre: pri šolstvu s Finsko, pri socialnih in delavskih pravicah pa z Avstrijo itd.  Očitno bomo morali za domačo nalogo narediti še kakšno ‘pdf’ prezentacijo, tako kot naši šolarji in podobno. Ampak slednjo naj končno naredijo tisti, ki so na položajih. In nihče ni tam zastonj, tudi z božjo pomočjo. Kaj je že otroštvo?

Oj, mladosti moja. Uf, sem imel srečo.