Italijani odstopajo od nakupa Cimosa

Italijani odstopajo od nakupa Cimosa

-
1 67

Iz italijanskega sklada Palladio Finanziaria so sporočili, da imajo dovolj! Cimosa ne bodo kupili. To pomeni, da je koprski avtomobilski dobavitelj – in njegovih štiri tisoč zaposlenih v regiji, pa še zaposleni pri njegovih dobaviteljih – spet na robu. Ni namreč pričakovati, da bi Cimos, ki posluje vse slabše, dobival nova naročila in preživel. Časnik Finance v nadaljevanju še poroča:

Objavljamo celotno sporočilo Italijanov, več pa v članku Italijani odstopajo od nakupa Cimosa! Kaj sledi?

TCH Cogeme je 14. oktobra 2016 z delničarji Cimosa (DUTB, banke podpisnice MRA sporazuma in Republika Slovenija) sklenil pogojno kupoprodajno pogodbo za nakup Cimosa.

Kupoprodajna pogodba je bila med drugim sklenjena v pričakovanju, da bodo do 31. decembra 2016 izpolnjeni določeni odložni pogoji. Med temi odložnimi pogoji je bil ključen uspešen dogovor med Cimosom in Hrvaško agencijo za zavarovanje depozitov in sanacijo bank (DAB), ki bi bil v skladu s pogoji iz ponudbe za nakup Cimosa, ki jo je oddal TCH Cogeme.
Ker ta odložni pogoj do 31. decembra 2016 ni bil izpolnjen, je TCH Cogeme na zahtevo prodajalcev pristal na podaljšanje roka do 31. januarja 2017. Ker še do danes spor med Cimosom in DAB ni rešen, TCH Cogeme sporoča, da odstopa od transakcije.