Iz dolgih v kratke-vse do 15°Celzija

Iz dolgih v kratke-vse do 15°Celzija

-
0 331

Pred nami pa je nekajdnevno toplo vreme. Ponoči bo na zahodu Slovenije oblačno, proti vzhodu pa bo med oblaki lahko tudi nekaj jasnine. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno še deževalo, drugod pa bo večinoma suho. Predvsem po nižinah vzhodnega dela Slovenije bo tudi ponoči vetrovno. ++ In to se bo poznalo tudi na temperaturah, saj bo tukaj že zjutraj blizu 10 st. C. Toliko bo tudi ob morju, drugod pa bo med 3 na Gorenjskem in 6 st. C v Ljubljanski kotlini.

Na vzhodu Slovenije bo večinoma suho s krajšimi sončnimi obdobji, na zahodu pa oblačno in deževno. Padavine se bodo popoldne nekoliko okrepile in širile v notranjost države, vendar severovzhoda Slovenije ne bodo dosegle. Na Primorskem lahko tudi zagrmi. Pihal bo JZ veter, ki bo najbolj izrazit na Štajerskem in v Pomurju. Temperature bodo visoke. Večinoma bo nad 10 st. C. Na Štajerskem, v Pomurju pa tudi v Beli krajini ter na Obali se bo ogrelo vse do 14 st. C. Okoli 10 st. C bo tudi v prestolnici, najmanj (7 st. C) pa na Gorenjskem.

V soboto bo sprva večinoma suho, sredi dneva in popoldne pa se bodo v večjem delu države znova začele pojavljati padavine s težiščem v zahodni Sloveniji. Jugozahodni veter bo še naprej skrbel za razmeroma visoke temperature. V noči na nedeljo se bo marsikje prehodno zjasnilo, v nedeljo dopoldne pa ponovno pooblačilo in spet pričakujemo padavine, ki bodo postopno zajele vso državo. V ponedeljek bo zapihal severovzhodni veter in spustil mejo sneženja. Padavine bodo do večera povsod ponehale. Torek in sreda pa bosta suha dneva ob nižjih temperaturah.