Iz koče ukradli agregat in akumulator

Iz koče ukradli agregat in akumulator

-
0 234

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in devet prometnih nesreč,
v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje,
poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in sprožitve signalno varnostne naprave.

Vlomi in tatvine

V kraju Podstenice na območju Dolenjskih Toplic je med 15. 7. in 17. 7. nekdo vlomil v lovsko kočo in odtujil agregat in akumulator. Škode je za okoli 1700 evrov.

Iz garaže stanovanjske hiše v kraju Jankoviči na območju Črnomlja je dopoldne nekdo odtujil visokotlačni čistilec. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so okoli 19. ure v Prilipah izsledili in prijeli dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na 18. 7. so policisti na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje prijeli državljana Afganistana, ki se je skrit na strehi tovornega vozila skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Državljana Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.