Jakov z medaljo, ki je še ni!

Jakov z medaljo, ki je še ni!

-
5 640

Saj ne vem, kaj naj napišem. Ampak nekaj moram, ker sem ponosen na človeka, ki je še enkrat poskrbel za krasen, brezmejni dan emocij in geografskih pregrad, kaj šele kakšnih drugih.

Priznam, občudujem njegovo življenjsko zgodbo in športne uspehe, predvsem pa njegovo neverjetno umirjenost, iskrenost in kot Slovenec, Njegovo izredno slovenščino. JAKOV FAK – tako olimpijski, da medalje za njegovo življenjsko-športno pot še nimajo.

Jakov Fak je izredna oseba, ki to dokazuje s svojimi iskrenimi izjavami in dejanji. Je vrhunski športnik, ki so ga nekateri poskušali pahniti v nacionalne in politične mline, a se ni dal. In Jakov je dokazal, da je zrela oseba, polna čustev, ki jih brez pretiravanja deli z ostalimi. Z izbranimi besedami, v odlični slovenščini, pomirja in s športnimi uspehi navdušuje.

Še enkrat več, Jakov je vsem povedal, da prihaja iz idiličnega kraja Mrkopalj, blizu Delnic, le streljaj od Slovenije. Torej je doma na Hrvaškem, tekmuje za Slovenijo. Ampak rad je doma, tako v Mrkopalju in v Sloveniji oz. je rad v družbi iskrenih, prijetnih ljudi, ki imajo svoje cilje in niso obremenjeni s t.i. političnimi balasti.

Vsi, ki imamo radi šport, športnike, poštenost in nismo obremenjeni z mejami in ljudi kot je Jakov Fak, še toliko bolj spoštujemo. In ko prebiram slovenske in hrvaške spletne strani, vidim, da smo vsi ponosni na tega izrednega človeka, Jakova. Hvala in še kdaj – brezmejno zadovoljstvo naj traja.

Za konec še zapis Jakova, ki ga je objavil na svojem FB profilu: ‘Ne morem povedat, koliko sem srečen, ponosen ! To je za vse, ki me dolga leta podpirate, hvala vsem. Hvala svima u Sloveniji & Hrvatskoj za potporu ! Slišimo se kasneje, grem se poveselit, kasneje bom bolj pametan.Jakov z medaljo, ki je še ni!